2013. február 1., péntek

Templom 1994

A templom makettet iskolai órákon is készítették a gyerekek. De mostanra úgy vélem, mégis inkább csak otthonra való. Az iskolai rendeléseknek egyébként is vége lehet a következő ok miatt. Ebben az országban úgy gondolkozik a hatalom, legyél hatékony termelő, gazdag, nagy befizetője az államkasszának, vagy ha nem, akkor inkább ne is nagyon legyél, irány a gépsor. Ha ugyanis nem vagyok vállalkozó, akkor nyilatkoznom kell hogy 50 vagy 10 százalék e a költségem, másképpen értelmezve 50 vagy 90 százalék a hasznom. Kevesebbet nem fogadnak el, olyan ugye nincs. Úgy van kitalálva a dolog, hogy 90 százalék hasznot kell elismernem, mert különben bírság lehet, és a vevő nem utalhatja nekem csak a járulékokkal csökkentett összeget. Tehát ha valaki rendelt tőlem 1000 forintért, akkor 900 forintnak a 40 százalékát levonja, vagyis kapok 640 forintot. Mivel én valós költségekkel, és a tevékenység jellegénél fogva jelképes haszonnal dolgoztam, szükségem is van a teljes összegre, ahhoz hogy ezt megkapjam 1600 forintról kell a számlát kiállítani. Eddig egy makett 50 forint volt, ezután 80 forint lehet. Már ha lesz olyan iskola, amelyik  tud, vagy akar ennyit adni érte. Eddig is csak azért nem érte meg törvénytelenül másolt maketteket adni a gyerekeknek, mert a nagy tételes beszerzésemnek köszönhetően olyan áron tudtam tartani a maketteket, hogy nem is érte meg vacakolni vele.
Nem számít, hogy eddig is mint egyféle küldetés, és hobbi volt nekem ez a tevékenység, most az évi száz, kétszázezer forint bevételtől is el lehet búcsúzni. Muszáj volt erről írnom, ha már el kell tűnjek, legalább lássék az okok, miért.
És jöjjön a makett, a kis templom.


4 megjegyzés:

 1. Valóban gyönyörűségesek ezek a makettek. Én képtelen vagyok tervezni, de imádom egyiket-másikat elkészíteni. A színezés szabadságáért pedig külön köszönet, nem csak a fák nevében! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon köszönöm, és kellemes időtöltést a makettekhez. Soma

  VálaszTörlés
 3. Kedves Zoltán! Görög templom makettet keresek. Található ilyen az oldalon? Köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Üdv, én nem készítettem de más oldalon mintha láttam volna.

   Törlés